Repere istorice

Sectiile bibliotecii

Sectia de Īmprumut pentru Adulti
Ofera utilizatorilor o colectie compusa din 92.225 de volume din domeniile: filosofie, religie, stiinte sociale, lingvistica, literatura româna si universala, generalitati, istorie, geografie, biografii; pentru satisfacerea cerintelor de lectura foloseste "Fisa de solicitare" în vederea retinerii publicatiilor care nu sunt în sectie în momentul cererii; practica împrumutul interbibliotecar; publicatiile sunt organizate dupa criteriul sistematico-alfabetic, în spatiu cu acces liber la raft; pune la dispozitia utilizatorilor liste tematice de recomandare, de prezentare a ultimelor noutati intrate în colectiile noastre.
        Permisele se pot elibera īn cadrul Secţiei de Īmprumut pentru Adulţi după următorul program:
                         Luni: 12.00 - 19.00
                         Marţi - Vineri: 8.00 - 19.00
                         Sāmbătă: 9.00 - 12.00
        Pentru prelungirea termenului sau alte informaţii puteţi suna direct la Secţia Īmprumut la numărul de telefon:   0732.100.453
Secţia de carte tehnico-ştiintifica "
Pune la dispozitia utilizatorilor un fond de peste 25.000 publicatii din domeniile respective; în cadrul sectiei este organizat "Fisierul pe profesii" al utilizatorilor proprii, ceea ce permite efectuarea unor studii si cercetari privind structura socio-profesionala a utilizatorilor, preferintele de lectura ale acestora.
Secţia de īmprumut pentru copii "Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti"
Organizata într-un spatiu propriu (Bulevardul Libertatii, bl. B 2, parter) pune la dispozitia copiilor un fond de peste 40.000 de publicatii specifice particularitatilor de vârsta si pregatire scolara; colectiile sunt organizate pe criterii tematice în concordanta cu bibliografia scolara, cu cerintele de studiu si lectura ale copiilor; are un fond de referinta care poate fi consultat în sala de lectura special amenajata si dotata; pentru informarea utilizatorilor sunt constituite cataloage alfabetice, tematice, ilustrate precum si alte fisiere; pe lânga fondul de carte, sectia mai poseda diafilme, diapozitive, discuri, jocuri cu o tematica variata, adecvata vârstei utilizatorilor.
 
Sala de lectură
Ofera spre studiu lucrari din toate domeniile cunoasterii, atât din depozitul general cât si de la alte sectii, pe baza fisei de solicitare; dispune de 30 de locuri, asigurând conditii optime utilizatorilor; prin sistemul de cataloage, utilizatorii sunt informati asupra fondului de publicatii al bibliotecii; împreuna cu celelalte servicii ale bibliotecii pune la dispozitie materiale de referinta, de informare bibliografica, de cunoastere a traditiilor socio-culturale ale acestei colectivitati precum si planuri editoriale, etc.
         
Secţia de periodice
Pune la dispozitia utilizatorilor peste 11.000 unitati de biblioteca, (periodice) având 20 de locuri pentru studiu; aici se organizeaza banca de date privind dezvoltarea economico-sociala a judetului Dâmbovita reflectata în presa centrala si locala; se alcatuieste "Anuarul Dâmbovita", mape tematice si alte instrumente bibliografice de informare, punând de asemenea la dispozitie spre cercetare publicatii sau orice referinte despre lucrari existente în Depozitul Legal local.

NOU! Secţia vine īn īntāmpinarea utilizatorilor săi cu noutăţi ale revistelor de specialitate: Biblioteca Bucureştilor, Observator Cultural,  Contemporanul, Romānia Literară,  Luceafărul şi altele. Acestea sunt doar cāteva titluri pe care secţia le deţine pentru o informare cāt mai complexă asupra vieţii şi a activităţii instituţiilor şi oamenilor de cultură.

Secţia Multimedia Internet
Colectia sectiei contine peste 7000 lucrari de estetica generala, carti si albume din domeniul artelor, studii si bibliografii consacrate vietii artistilor si creatiei lor, dezbaterii unor probleme de istorie si teorie a muzicii; are un numar de aproximativ 10.000 unitati de biblioteca, din domeniul audiovizualului (discuri, casete audio si video, benzi magnetice, CD-uri); dispune de 12 locuri pentru auditii individuale la casti; la solicitare, în limita posibilitatilor, pune la dispozitie fondul de discuri si casete pentru imprimari.

Vizionări şi audiţii la bibliotecă

Cărţi Daisy pentru nevăzători

DVD-uri     Casete video  

Secţia colecţii speciale "

Fondul sectiei este compus din: cartile donate de particulari (de la înfiintare si pâna astazi), carte veche româneasca, carte cu însemnari manuscrise ale unor personalitati care au vizitat municipiul Târgoviste si judetul Dâmbovita; fondul scriitorilor dâmboviteni; colectia de manuscrise literare românesti; editii bibliofile românesti si straine; ex-librisuri; colectia de cartofilie; diafilme si diapozitive; microfilme (ale revistelor si ziarelor aparute de-a lungul anilor în limitele geografice ale judetului Dâmbovita); fondul Societatii române de bibliofilie.
Filiala Micro IX
Dispunde de un fond de peste 6000 unitati de biblioteca din toate domeniile, predominând cartea pentru satisfacerea cerintelor de lectura ale elevilor. Organizeaza activitati de popularizare a filialei si alte activitati de animatie în scolile din cartier IX.
Filiala "Chişinău"
Este situata în orasul Chisinau, pe strada I. Creanga nr.82/1. telefon: 74-14-47. Biblioteca a fost deschisa la 31 august 1995, ca filiala a Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu si cu sprijinul Bibliotecii "Ion Heliade Radulescu" Dâmbovita. Are un fond de 20 251 volume, din care 74 titluri de periodice. Serviciile oferite utilizatorilor sunt: imprumut la domiciliu; consultarea documentelor in sala de lectura; imprumut interbibliotecar; servicii informationale pentru utilizatorii individuali si in grup; informatii la distanta; servicii pentru dezavantajati (imprumut la domiciliu)
Structura colectiilor
Reteaua bibliotecilor
Publicatii editate de B.J.D.
Abonamente periodice
Serviciile bibliotecii
Regulamente. Acte normative
Contact
Home