Home

 
Repere istorice

30 ianuarie 1944 - are loc inaugurarea Muzeului orasului Târgoviste, deschizându-se cu acest prilej si "Biblioteca primariei si Caminului Cultural Târgoviste" adapostita în localul muzeului pâna ce se va cladi o sala proprie" (Directia Judeteana Dâmbovita a Arhivelor Nationale, Fond Primaria orasului Târgoviste, dosar 14/1944)

1947 - se formeaza un comitet care coordoneaza lucrarile de amplasare, constructie, dotare cu mobilier a noii cladiri, construita dupa planul Fundatiei Dalles, întocmit de arhitectul târgovistean Ion Magrini.

1950 - Prin organizarea administrativ-teritoriala, institutia devine Biblioteca raionala, cu atributii de îndrumare metodologica pentru bibliotecile raionului Târgoviste

1974 - Institutia devine bibliotecã judeteana

1986 - Functionam în actualul sediu (strada Stelea, nr. 2). A fost înfiintata Sectia de carte tehnica si stiintifica. Sectia pentru copii si tineret a fost redeschisa într-un spatiu generos (Calea Domneasca, nr.235) în apropierea sediului central.

1992 - Biblioteca Judeteana Dâmbovita a primit numele lui Ion Heliade Radulescu, ctitor de cultura nationala, nascut la Târgoviste, pe 6 ianuarie 1802

2003 - Are loc inaugurarea sediului Sectiei pentru Copii într-un nou spatiu (Bulevardul Libertatii, bloc B2, parter)